כמה עישון סיגריות משפיע על תפקוד הלב?
עשן הטבק מכיל סוגים שונים של כימיקלים וחומרים המסכנים את הבריאות ומעודדים היווצרות של מחלות כרוניות דוגמת סרטן, סתימות בעורקים, מחלות לב וכלי דם.
מלבד העובדה שהסיגריות גורמות לנזק בקצב הלב התקין הן גם מעודדות פגיעה בדפנות כלי הדם אשר הופכים לפחות גמישים ויותר נוקשים. סיגריות מעודדות עלייה ברמות הגולסטרול הדם שכן העישון מגביר את רמות השומנים, מוביל להסמכת הדם וגורם ללב לעבוד קשה יותר מה שמעמיס עליו ועלול להוביל להתקף לב, אי ספיקת לב או מחלת לב מסכנת חיים.
עוד כמה נתונים יבשים אך חשובים…
גם עישון פסיבי בסביבת אנשים שמעשנים לאורך זמן ובאופן ממושך עלול לגרום לאותו הנזק שגורם עישון אקטיבי. נשים בהיריון אשר נוטלות גלולות ומעשנות במקביל מעודדות היווצרות של מחלות לב.
אז מה העישון עושה לגוף ומהן החלופות לאלו שמעוניינים להפסיק לעשן אך מרגישים שהעישון חזק מהם?
מה שקורה בגוף בפועל ברגע שאנו מעשנים לעתים תכופות כמות החמצן שמגיעה לרקמות בגוף יורדת וכתוצאה מכך גם כמות החמצן שמגיעה ללב. ככל שהאדם מעשן כמות גדולה יותר של סיגריות ובתכיפות גבוהה הלב מקבל הרבה פחות חמצן בהשוואה לאדם שלא מעשן. כאשר שריר הלב לא מקבל מספיק דם אליו העורקים הכליליים מוצרים, ריווי החמצן יורד, מה שעלול לגרום למחלת לב איכמית אשר פוגעת בשריר הלב.
אלטרנטיבות…
עישון= להתמכרות, על כך אין עוררין. השאלה מה עושים. ובכן, העולם בו אנו חיים מציע כל מיני פתרונות כמו למשל סדנת גמילה מעישון, אכילת מזונות התורמים לגמילה, זאת על פי מחקרים כמו למשל עלי סלק, מזונות המכילים ריכוזים גבוהים של ויטמין סי, חליטות צמחים ועוד. בנוסף, ניתן לנסות לשלב את הגמילה עם סיגריות אלקטרוניות המדמות את פעולת העישון אך אינן גורמות בדיוק לאותו נזק. על השימוש בהן הדעות עדיין חלוקות אך אין ספק כי הן מזיקות הרבה פחות לגופנו. טרם בוחרים את הדרך להפסקת העישון יש לפתח מודעות ולקבל החלטה, להבין עד כמה העישון פוגע בבריאות שלנו, מסכן את חיינו וגורם נזק בלתי הפיך.