כיצד להבטיח לב בריא ולמנוע התקף לב
ככל שאנו מתקדמים בשנים, המודעות לשמירה על לב בריא עולה. אחד האירועים הרפואיים הנפוצים בעולם המערבי מכונה התקף לב או בשפה המקצועית – אוטם שריר הלב. מצב של התקף מתרחש כאשר אחד העורקים המובילים דם מחומצן ללב נסתמים. מה שקורה בפועל הוא שהחסימה גורמת לאזור ספיציפי בלב לעבור תהליך של נמק היוצר צלקת. אותו אזור צלקתי לא מסוגל לבצע פעולה תקינה של כיווץ ואז שריר הלב נפגע מה שגם מסכן את חיינו בטווח הארוך. ברוב המקרים אוטם שריר הלב נוצר כתוצאה מתהליך של טרשת עורקים.
בשונה ממחלות ותסמינים רפואיים רבים אחרים, התקף לב איננו גנטי ולכן יש לנו את הכוח להפחית את הסיכוי לחוות אותו ועם נקפיד לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן נוכל להימנע מהיווצרות של מחלות לב וכלי דם הפוגעות הן באיכות החיים והן בתוחלת שלהם.
מנע התקף לב בחמישה צעדים פשוטים!
- אתר את גורמי הסיכון הקיימים על ידי ביצוע בדיקות ומעקב צמוד – בדיקות כמו לחץ דם, מעקב על רמות הסוכר ובדיקת פרופיל שומנים מסייעות לאתר ערכים של כולסטרול, סוכר, לחץ דם ושומנים גבוהים המהווים סיכון למחלות והתקף לב.
- תזונה נכונה היא אבן היסוד למניעת מחלות לב – הקפידו לאכול כמו שצריך בצורה מאוזנת והימנעו מצרוך מזונות שומניים, מעובדים ומתוכשים. יש לשלב בתפריט התזונתי כמות גדולה של ירקות, פירות, סיבים ומזונות מלאים.
- נסו לשמור על משקל גוף תקין – יש אנשים ששומרים על אכילה של מזונות בריאים אך הם עדיין סובלים מעודף משקל בשל הרגלי אכילה לקויים (אכילה בלילות, לא שמים לב לכמויות ועוד) – יש קשר ישיר בין משקל עודף לבין היווצרות של מחלות לב וכלי דם.
- הימנע מלעשן – סיגריות מכילות חומרים אשר סותמים את העורקים וגורמים לנזק בלתי הפיך למערכות הפנימיות השונות – מערכת הלב והדם, מערכת הנשימה, מערכת העיכול ועוד. גמילה מעישון תפחית משמעותית את הסיכוי לחוות התקף לב.
- פעילות גופנית מתונה – חשוב מאוד להזיז ולהניע את הגוף, לעלות דופק שכן כך זרימת הדם מוגברת ויותר חמצן מגיעה לתאים. פעילות גופנית חשוב מאוד הן לתפקוד הלב והן לשמירה על גמישות המפרקים ומניעה של ניוון.