ישיבה מרובה והקשר שלה למחלות לב
הידעתם שישיבה מרובה היא גורם סיכון לבריאות שלכם? האם חשבתם אי פעם שעבודה משרדית ממוזגת ורגועה יכולה להיות בעלת השפעה הרסנית לגוף שלכם? אם לא ידעתם את זה עד היום אז הנה לפניכם מאמר הסוקר את השפעותיה של ישיבה ממשוכת.
מסתבר כי מחקר שנערך וכלל יותר מ 150,000 בני אדם הציג מסקנות מדאיגות מאד על תוצאותיה של ישיבה ממושכת לבריאות שלנו.
מה גורמת הישיבה הממושכת?
ובכן תוצאות המחקר הראו כי ישיבה ממושכת גורמת לעליה משמעותית במשקל, להפרעה של רמות הסוכרים והשמנים בדם, לעליה בלחץ הדם ולעליה ברמת הכולסטרול וכתוצאה מכך מעלה את הסיכויים לחלות במחלות לב וסכרת וזה מבלי להזכיר כלל וכלל את הפגיעה במבנה השלד, חוליות הגב, הצוואר, הידיים ועוד…
השמנה, כולסטרול גבוה ולחץ דם גבוה הם הגורמים שמובילים פעמים רבות להתקפי לב ומחלות לב מסכנות חיים, אחרי שהמחקר הוכיח בוודאות קשר בין ישיבה מרובה במשרד או בבית מול הטלוויזיה הוא למעשה גם הוכיח בצורה חד משמעית קשר בין מחלות לב לבין ישיבה מרובה.
מה לעשות כדי למנוע?
המלצה של משרד הבריאות האמריקאי טוענת כ אדם שיעסוק בפעילות גופנית של 150 דקות שבועיות לפחות יקטין את סיכוייו לחלות במחלות לב מסכנות חיים, אך לצערנו במקרה של ישיבה ממושכת צריך מלבד פעילות גופנית של 150 דקות שבועיות לנקוט בעוד כמה פעולות.
במהלך העבודה או הצפייה בטלוויזיה הקפידו לקום ולהתנועע כל חצי שעה לבערך, הזרימו את הדם בגוף, התכופפו, הימתחו ואם אתם יכולים גם בצעו הליכה קצרה.
יש מקומות עבודה שמאפשרים עמדת עבודה מתכווננת בין עמידה לישיבה אם כך גם בעבודה שלכם, בצעו החלפות בין ישיבה לעמידה בכל חצי שעה אך אל תוותרו על המתיחות, ההתכופפות והזרמת הדם כי אלו הם שבאמת חשובים.
עוד אתרים שיעניינו אותך:
יורם קראוס – מטפס הרים
יורם קראוס
יורם קראוס – כתבה