האם כוס יין באמת מועילה להורדת הכולסטרול הרע?

אנשים רבים סובלים מרמות גבוהות של כולסטרול הנגרמות כתוצאה מסיבות שונות כמו למשל תזונה לקויה עשירה בשומנים רוויים, חוסר בפעילות גופנית, גנטיקה וכדומה… מחקרים רבים נעשו על הקשר שבין שתיית יין אדום לבין איזון רמות הכולסטרול כלומר עליה ברמות הכולסטרול הטוב וירידה ברמות הכולסטרול הרע.

פרט לאלכוהול שדווקא פחות מועיל לבריאות, יין אדום מכיל גם פוליפנולים שהם בעצם נוגדי חמצון המסייעים בהאטת תנועת הרדיקלים החופשיים, מסייעים למנוע סתימות עורקים זאת משום שהם מפחיתים את הסיכון להיווצרות של קרישי דם. אותם נוגדי חמצון עוזרים למנוע את תהליך החמצון של הכולסטרול וכך מייעלים את זרימת הדם.

בנוסף, צריכה של יין אדום באופן קבוע מסייעת להפחית את הסיכון להיווצרות מחלות לב וכלי דם, היווצרות של תאים סרטניים, מונעת תסמונת מטבולית והסיבוכים הקשורים אליה ואף מסייעת במניעת מחלות נוירולוגיות כמו דמנציה ואלצהיימר. חשוב לזכור שבכל זאת מדובר במשקה אלכוהולי עם אחוז גבוה של אלכוהול ולכן  יש לשתות יין אדום בצורה מבוקרת ומתונה.

יתרונות נוספים לשתיית יין אדום

  • מסייע בהאטת תהליך ההזדקנות
  • מעניק לעור מראה בריא
  • מסייע בשיפור פעילות חילוף החומרים ותורם לתהליך ההרזיה
  • תורם לשינה טובה יותר, מעודד את הפרשת הורמון הגדילה ומפחית את הסיכוי לבעיות ונדודי שינה
  • מסייע בחיזוק המערכת החיסונית
  • מסייע להפחית את הסיכוי לדיכאון ותורם למצב רוח מרומם